Сумський департамент збирається укласти договір на 813 млн грн за теплову перемичку

04.01.2024

Відбувся тендер на “Реконструкцію теплових мереж для забезпечення взаємного резервування теплових джерел Сумської ТЕЦ та КППВ в м. Суми”.

Мова йде про так звану перемичку між Сумською ТЕЦ та Котельнею Північного промвузла, яка дозволить третині містян отримувати тепло від ТЕЦ, а не від КППВ, в якої нині постійно проблеми то з газом, то з ліцензією…

Тендер був на 1 299 234 500,00 грн. Було три учасники, переможцем визнано ТОВ “Інвентум Україна”, яке запропонувало ціну 813,3 млн грн, тобто майже на пів мільярда менше. Воно ж відразу дало ціну 866 млн грн. Інші — від 1,2 до 1,3 млрд грн. Під час аукціону ціна знизилась. Проте договір ще не підписаний.

Це вперше, коли це підприємство виграє тендер у департаменту. Більшість своїх тендерів ТОВ виграло у КП Київської міської державної адміністрації “Київтеплоенерго” — 30 на 67 млн грн. Проте були і сумські тендери — із ТОВ “Сумитеплоенерго” — 6 на 20 млн грн.

Як виявилось, ТОВ “Інвентум Україна” — сумське. Нині його власником є Гліб Олегович Міненко, який є власником 4 компаній, бенефіціаром — трьох, директором — одного.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: