У Тростянці триває відновлення п’ятиповерхівки на Благовіщенській

04.01.2024

Продовжується відновлення будинку на вулиці Благовіщенська, 53 у Тростянці, який згорів після обстрілів окупантів.

Будівельники змонтували віконні та балконні блоки, встановили перегородки з газобетону та несучі стіни, розпочали електромонтажні роботи.

Наразі у будинку повністю демонтовані пошкоджені конструкції будівлі, встановлені монолітні залізобетонні перекриття та відновлено дах. В подальшому тут утеплять фасад, внутрішнє оздоблення квартир та коридорів загального користування. Також у черзі – встановлення дверей, відновлення мережі електроживлення, водопостачання і каналізації.

Тростянець був під окупацією ворога більше місяця. У місті росіяни заселялися в порожні будинки і квартири, а людей, які не встигли виїхати, використовували як живий щит. Будинок на Благовіщенській, 53 неодноразово обстрілювали, а після великої пожежі у ньому вщент вигоріли всі квартири. Агентство відновлення почало займатися будинком у вересні минулого року після того, як був укладений договір з переможцем тендеру на відбудову.

Загалом у Тростянці працюють над відновленням 2 житлових будинків, залізничного вокзалу та міської лікарні. Фінансування здійснюється коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Повне завершення відбудови п’ятиповерхівки на Благовіщенській заплановане на серпень 2024 року.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: