Перестало битися серце бойового медика з Глухова Андрія Пархоменка

04.01.2024

Внаслідок серцево-легеневої недостатності 2 січня 2024 року помер старшина Андрій Олександрович Пархоменко (16.06.1980 – 2.01.2024)

Сповіщення про смерть захисника прийшло у Глухівську громаду у перші дні нового року, повідомляє міська рада.

44-річний Андрій Пархоменко був санінструктором медичного пункту однієї із військових частин. Свого часу він закінчив Глухівське медичне училище, працював за спеціальністю у кількох структурах.

До лав ЗСУ він доєднався у червні 2022 року, за розподілом потрапив у батарею артрозвідки. За словами мами захисника, так склалась доля, що Андрій не брав безпосередньої участі у боях на фронті, він здебільшого знаходився у тилових областях, виконуючи не менш важливі функції. Син-медик хоч і скаржився на стан здоров’я, але виконував свої обов’язки.

Це був досвідчений військовий. По мобілізації ще у 2014 році він потрапив до ДПСУ, служив у Сумському прикордонному загоні, через рік мобілізувався до Нацгвардії. У 2017-2018 роках служив за контрактом у 16 омпб, який дислокувався у Глухові, у той період разом з побратимами захищав Кримське Луганської області.

Після закінчення контракту вирішив шукати роботу у Києві, жив деякий час там, налагоджуючи мирне життя цивільної людини. Але широкомасштабне вторгнення армії Росії знову повернуло глухівчанина до зброї.

Розділяємо горе рідних. Низький уклін земляку, який у важкі часи російсько-української війни доєднався до армії, проявив свої кращі якості громадянина.

Честь і слава захиснику!

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: