Шестеро жителів Сумської громади пройшли курс навчання для помічників ветеранів

04.01.2024

Шестеро жителів Сумської міської ТГ пройшли курс навчання для помічників ветеранів за програмою «Організація роботи фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб».

Упродовж трьох тижнів слухачі вивчали нормативно-правову базу, посадові обов’язки та права спеціаліста з супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, знайомились з особливостями роботи органів державної влади й місцевого самоврядування в частині забезпечення соціальних прав військових та членів їхніх сімей, навчалися нюансів документообігу, опановували необхідні цифрові навички тощо.

Серед перших дев’яти фахівців по роботі з ветеранами, що завершили навчання у межах пілотного проєкту, – шість представників Сумської міської територіальної громади.

«Два роки тому українська громада продемонструвала згуртованість зі збройними силами. І тепер важливо забезпечити подальшу підтримку наших воїнів, наших янголів-охоронців, допомогти їм повернутися до повноцінного життя, забезпечити їхні права, можливості, пільги. Саме з цим нам і допомагатимуть помічники ветеранів», – зазначив начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Нагадаємо, що Сумщина – одна з десяти областей-учасниць експерименту з впровадження інституту помічника ветерана. Як повідомила головний спеціаліст відділу освітніх програм та професійної адаптації Міністерства у справах ветеранів України Ірина Положешна, планується, поширити проєкт на кожну територіальну громаду. Посаду фахівця з супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб внесуть до національного класифікатора професій.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: