Нардеп Тетяна Скрипка стала донором кісткового мозку в найбільшій дитячій лікарні України

05.01.2024

Народний депутат Тетяна Скрипка підтримала ініціативу керівника Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України «Охматдит» і стала донором  кісткового мозку, щоб допомагати медикам рятувати найцінніше – життя. Парламентарка закликала громадськість долучатися до Українського реєстру донорів кісткового мозку, щоб якомога більше людей могли допомогти тим, хто цього вкрай потребує. Народна обраниця висловила сподівання, що число донорів зростатиме, тим паче що процедура, яку необхідно пройти, – проста і вимагає мінімум часу, натомість значення її – надважливе сьогодні.

«Нестрашно, неболяче, швидко. Так за кілька хвилин можна стати донором кісткового мозку, а отже чиїмсь рятівником.

Сьогодні, на запрошення Михайло Радуцький, долучилася до ініціативи генерального директора «Охматдиту» Владимир Жовнир та здала зразки для внесення даних до Українського реєстру донорів кісткового мозку.

Таких, як я – понад 11 тисяч людей. І я щиро вірю, що кількість донорів зростатиме, адже йдеться про життя українців.

Насправді все дуже просто: заповнюєте анкету, здаєте зразок слини і за місяць отримуєте підтвердження про внесення до Реєстру. Якщо хворій людині буде потрібна ваша допомога, то ви зможете обрати вид донації, наприклад – здати кров.

Пошук донора, ДНК-маркери якого мають найбільший збіг із ДНК пацієнта – головна проблема. Тому так важливо збільшити шанси того, що потрібний донор знайдеться вдома, а не за кордоном»,  – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, нещодавно нардеп Тетяна Скрипка передала сучасні мікроскопи та планшети важко хворим дітям у Боярці, які навчаються у спеціалізованому освітньому просторі.  Необхідну техніку для Школи Супергероїв вдалося залучити завдяки тривалій співпраці народної обраниці  із благодійниками та гуманітарними організаціями.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: