“Поки не трапилося трагедії”: мешканці Сумщини стурбовані появою вовків

07.01.2024

Про появу вовків повідомляє мешканець Середино-Будської громади Сергій Солдатов. Він зафіксував на фото вовчі сліди на снігу в центрі одного із сіл. Більше того, зазначає, що відомо про три випадки, коли ці хижаки загризли домашніх собак. А неподалік населеного пункту, за його словами, місцеві мешканці бачили і самих вовків.

– Не хочуть вовки залишати село….

Сьогодні знову натрапив на свіжі сліди… і це в самісінькому центрі села… була в магазині розмова з односельчанами…

люди просто занепокоєні!!! Якщо зараз деякі односельчани після ночі бачать сліди навколо свого двору, то що буде коли почнуться виводки?

На вирішення цього питання вже зараз треба звертати увагу… поки не трапилося трагедії….

Фото трішки не якісні, так як іде сніг, – пише він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Цікаво, що про появу в Шосткинському районі вовків повідомляють і у Сеймському регіональному ландшафтному парку. “На території Сеймського регіонального ландшафтного парку мешкає аж три види диких представників родини Псових (Canidae). Найбільший – вовк (Canis lupus), надзвичайно обережний і нечисленний. Найчастіше можна зустріти лисицю (Vulpes vulpes). Собака єнотовидний (Nyctereutes procynoides) веде нічний спосіб життя і на очі трапляється рідко, а взимку зазвичай залягає в сплячку. Поки не підтверджено зустрічі з шакалом (Canis aureus), якого вже бачили в сусідніх районах, зокрема в Шосткинському”, — йдеться у дописі на Фейсбук-сторінці парку.

Фото Сергія Солдатова на С.-Будщині:

shostka.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: