У Глухові попрощалися із захисником Андрієм Пархоменком

07.01.2024

Сьогодні відбулося поховання мужнього воїна України Пархоменка Андрія Олександровича (16.06.1980 – 02.01.2024).

Андрій залишив свій слід у серцях колег і рідних, нагадуючи нам про важливість самопожертви та відданості захисту рідної землі.

Старшина Андрій Олександрович Пархоменко помер внаслідок серцево-легеневої недостатності 2 січня 2024 року.

44-річний Андрій Пархоменко був санінструктором медичного пункту однієї із військових частин. Свого часу він закінчив Глухівське медичне училище, працював за спеціальністю у кількох структурах. До лав ЗСУ він доєднався у червні 2022 року, за розподілом потрапив у батарею артрозвідки. За словами мами захисника, так склалась доля, що Андрій не брав безпосередньої участі у боях на фронті, він здебільшого знаходився у тилових областях, виконуючи не менш важливі функції. Син-медик хоч і скаржився на стан здоров’я, але виконував свої обов’язки.

Це був досвідчений військовий. По мобілізації ще у 2014 році він потрапив до ДПСУ, служив у Сумському прикордонному загоні, через рік мобілізувався до Нацгвардії. У 2017-2018 роках служив за контрактом у 16 омпб, який дислокувався у Глухові, у той період разом з побратимами захищав Кримське Луганської області. Після закінчення контракту вирішив шукати роботу у Києві, жив деякий час там, налагоджуючи мирне життя цивільної людини. Але широкомасштабне вторгнення армії росії знову повернуло глухівчанина до зброї, повідомили в мерії Глухова.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: