“Ми тоді попадали хто куди”: жителі Кролевця про наслідки ракетного удару

09.01.2024

7 січня близько 14:00 російські військові завдали ракетного удару по приватному сектору Кролевця. Ракета влучила в ставок. У людей розбиті вікна та двері. Згодом два ударні безпілотники типу “Shahed” влучилиу город житлового будинку.

Надія живе поруч з місцем влучання. Жінка розповідає, що це був перший ракетний удар по їх місту.

“Я була у хаті, чоловік був на вулиці. Стояла та картоплю чистила, а воно, як бабахне, я й впала на пол. Першим ділом, як встала, синова хата он де, подивилась на синову хату, чи ціла, чи ні. Чоловік на вулиці, позвала – живий. Слава Богу. Ну а тоді вже почали трохи шевелитись та виходити”, — розповідає пані Надія.

За її словами, після того зібралось багато людей, поліція.

“Ми там стояли, коли тривога. Ми почали тікати, я впала у дворі, а наді мною цей же Шахед. Бачу, як він різко розвертається і як бахнув, я думала, що сусідів вже немає, бо такий чорний дим валив. Я піднялась стала бігти, а за ним слідом другий. Всі мирні люди, немає ж ніде нічого, ніяких військових об’єктів, ніде нічого”, — ділиться жінка.

Мешканка міста Тетяна розповідає, що від вибуху пошкодило будинок її чоловіка. Ракета влучила у водойму, а брили льоду полетіли у їхнє домоволодіння.

“Я почула крики, бо вікон немає і все, що відбувається на вулиці чутно у хаті, вийшла на вулицю подивитись, що відбувається. Чоловік був на вулиці. Коли я повернулась, бо почула, що звук у мене був над головою, підняла очі до неба і зрозуміла, що на нас летить Шахед. Ми тоді попадали хто куди. Хто як: хто ребра зламав, ми — так рука синя. Ну а далі наступний Шахед”.

Пані Олена розповідає, що від обстрілу пошкоджений будинок її брата. Чоловіка врятувало те, що під час вибуху він знаходився у гостях.

“У той день він прийшов до нас в обідню перерву. Так, у магазин йшов – зайшов. Тоді нам сусіди подзвонили – де він знаходиться? Сусід Женя прийшов, а тут все повідчиняно, двері відкриті, ворота відкриті, все побито. Подзвонили нам і ми приїхали: чоловік, брат. Вона влучила сюди в ставок ракета. Осколки у нас були на городі”, — говорить жінка.

Начальник відділу цивільного захисту Кролевецької міськради Віталій Ткаченко говорить, що ракета влучила біля одноповерхових житлових будинків, що на східній околиці міста. Від ударів пошкоджені 23 будинки.

“Зараз комісійно ми обслідуємо будинки, складаємо акти на предмет пошкоджень, в основному пошкоджені вікна, двері, покрівлі”, — повідомив посадовець.

У поліції через удар відкрили кримінальне провадження.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: