На Роменщині виявили сказ

09.01.2024

Минулої неділі у Липоводолинську дільничну лікарню ветеринарної медицини надійшло повідомлення про те, що вранці 3 січня цього року загинула собака. Відразу на вказане місце виїхала комісія з метою проведення епізоотичного розслідування та відбору проб для лабораторного дослідження на сказ.

В ході проведеного розслідування встановлено, що в кінці листопада минулого року в індивідуальні домогосподарства с. Панасівка Роменського району було завезено двох цуценят з Донецької області. 30 грудня 2023 року одне з цих цуценят покусало власника та його дружину. Зі слів власника – агресії дана тварина не проявляла, споживала їжу та воду до моменту загибелі.

Згідно зі  звітом про результати дослідження патологічного матеріалу, було підтверджено діагноз на сказ собаки в с. Панасівка Роменського району.

На даний час фахівцями Роменської районної державної лікарні ветеринарної медицини проводяться заходи з ліквідації та локалізації захворювання – подвірний обхід домогосподарств з метою встановлення хворих та підозрілих у захворюванні тварин, а також обов’язкове щеплення проти сказу домашніх собак та котів.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: