Чи сформована Сумська військова адміністрація і скільки коштуватиме громаді нова структура

09.01.2024

У Сумах на утримання місцевих чиновників цього року піде значно більше коштів, ніж на оборону. Це витікає з бюджету-2024, який підписав 25 грудня начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко.

За документом, мова йде про 318,9 мільйона (понад 9% бюджету). Щоправда, в цій же сумі враховані такі видатки, як інформування Сумської міської тергромади на 2024 рік (висвітлення у ЗМІ та соцмережах) та фінансове забезпечення відзначення на території Сумської МТГ державних, професійних свят, ювілейних дат та інших подій (приблизно 3,4 млн грн). На обороноздатність же заклали 118 млн грн і планують додати ще 170 млн вільного залишку.

Коментуючи цю ситуацію на брифінгу 28 грудня, Олексій Дрозденко зазначив: «Щодо оплати роботи чиновників, то в мене тривають дуже палкі розмови з депутатським корпусом. Є саме їх ініціатива переглянути штат виконкому і департаментів. Наразі у нас 809 штатних одиниць (виконком). Якщо мене переконають, що скорочення не завадять ефективності праці, я буду залюбки ініціювати цей процес. Чекаю пропозицій по напрямам».

Щодо штатів Сумської МВА і в яку суму обійдеться громаді утримання ще однієї структури, начальник МВА повідомив, що наразі заповнена лише третина вакансій. Нагадаємо, що мова йшла про необхідність створення МВА штатною чисельністю 19 осіб. Проте за листопад і грудень очільник МВА представив громадськості тільки трьох членів своєї команди. Це Олена Фролкова – радниця з питань соцзахисту, освіти, медицини, спорту та туризму і два представники відділу з питань захисту та оборони: начальник Валентин Пазуха і заступник начальника Владислав Жарик.

– Сумська МВА – ще не сформована. З січня плануємо зміни в штатному розписі військової адміністрації та розмежування повноважень, а також запит до кадрового резерву, створеного президентом.

– В яку суму стане утримання штату МВА?

– Із заявленого штату укомлектовані лише сім (30%). Враховуючи те, що міська рада має вакансії – більше 20 одиниць, то МВА не буде додатковим навантаженням на бюджет. Ми вкладаємося в наявні штатні одиниці у виконавчих органах міської ради.

Тим не менш, в рішенні про бюджет громади 2024 є конкретний окремий рядок – «Державне управління» за бюджетною програмою «Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах» – 7 776,1 тис. грн, з них по загальному фонду – 7 426,1 тис. грн, по спецфонду (бюджет розвитку) – 350 тис. грн на забезпечення діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування.

На кожну людину в середньому, таким чином, приходиться трохи менше 400 тис. грн на рік. Тобто на місяць – приблизно 33 тис. грн (в середньому).

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: