На Сумщині у 2023 році на вимогу Держекоінспекції ліквідували 20 сміттєзвалищ

09.01.2024

Протягом 2023 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Сумської області фіксували численні випадки утворення несанкціонованих сміттєзвалищ твердих побутових відходів на території Сумської області. Так, при проведенні заходів із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, у тому числі й при опрацюванні звернень громадян, які надійшли до Інспекції, на територіях загального користування Інспекцією виявлено 86 сміттєзвалищ. Загальна площа засмічених земель склала 49 556 м2.

Найбільша їх кількість була виявлена на території м. Суми – 43, Шосткинської міської територіальної громади – 12 та в с. Гамаліївка Шосткинського району – 5, в містах Ромни, Тростянець, Охтирка, а також на територіях інших громад області: Боромлянської, Садівської, Нижньосироватської, Миколаївської, Степанівської, Краснопільської, Путивльської, Сумської, Синівської, Лебединської.

Деякі з виявлених зі стихійних сміттєзвалищ були прибрані одразу після їх виявлення. Проте, Інспекції доводилося направляти й офіційні вимоги на адреси керівників територіальних громад щодо ліквідації звалищ.

Загалом, за наявною в Інспекції інформацією, по завершенні 2023 року лише 23% із виявлених Інспекцією несанкціонованих сміттєзвалищ було ліквідовано. Площа ліквідованих смітників склала 25 681 м2.

Зокрема, до Інспекції надійшла офіційна інформація про ліквідацію 13 несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів в м. Суми, та по одному – в с. Гамаліївка Шосткинської МТГ, в м. Охтирка та Тростянець, в смт. Низи Садівської СТГ, в с. Станова Тростянецької МТГ, в с. В’язенка Путивльської МТГ та в с. Подільки Синівської СТГ.

Робота з виявлення та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ твердих побутових відходів у 2024 році триває.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: