Самки благородного оленя завітали до лісівників під час підгодівлі на Шосткинщині

10.01.2024

З початку зими в усіх філіях ДП”Ліси України” розпочалася підгодівля диких тварин. Для цього лісівники закладають у годівниці заздалегідь заготовлені корма: сіно, віники листяних пород, зерно, коренеплоди, а також сіль, з допомогою якої дикі тварини краще перетравлюють корм, швидше розвиваються й зміцнюють здоров’я.

Єгері регулярно перевіряють й прибирають підгодівельні майданчики, а також слідкують, щоб у годівницях була достатня кількість корму. Інколи вони зустрічають диких тварин прямо біля майданчиків, як, наприклад, працівники філії “Шосткинське лісове господарство” ДП “Ліси України” натрапили на самок оленя благородного.

Лісівники зазначають, що надто близько тваринки підходити побоюються, але завжди з нетерпінням чекають на поповнення годівничок свіжим кормом.

Сьогодні підгодівля диких тварин це на 100% дотаційний напрям діяльності ДП “Ліси України”, який підтримується для збереження біорізноманіття природи України. Задля утримання господарств підприємство ніяким чином не залучає державний бюджет, а витрачає виключно зароблені кошти.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: