У Конотопі правоохоронці викрили групу збувачів наркотичних речовин

10.01.2024

Працівники сектору кримінальної поліції Конотопського районного відділу поліції отримали інформацію щодо незаконної діяльності групи осіб, які причетні до збуту наркотичних речовин. У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що двоє 40-річних співмешканців у незаконний спосіб отримали в одній зі столичних наркологічних клінік лікарський засіб, що використовується для лікування залежності. У подальшому перевезли наркотичні речовини до Конотопа, де мали намір збути третім особам.

Вчора, слідчі затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У ході особистих обшуків у збувачів виявлено заборонені лікарські препарати, а саме метадон та димедрол, загальною кількістю 124 пігулки, грошові кошти, банківські картки та мобільні телефони.

Всі виявлені наркотичні засоби правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження.

Крім того, оперативникам вдалось встановити причетність до даної злочинної схеми ще одного конотопчанина. Як виявилось 48-річний чоловік отримував від вищезазначеної зловмисниці наркотичні речовини та збував третім особам «з рук в руки», за що отримував свою частину коштів. На даний час вирішується питання про обрання останньому запобіжного заходу.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури вже повідомили трьом зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів за попередньою змовою групою осіб). Правоохоронці і далі працюють над встановленням інших фактів злочинної діяльності даних осіб. Досудове слідство триває.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: