У Сумах стартували “Спортивні шкільні ліги Сумщини”

11.01.2024

11 січня відбулося відкриття І етапу змагань “Спортивні шкільні ліги Сумщини”. Вони відбуваються у рамках загальнонаціонального проєкту з фізичного виховання школярів “Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч”. Спортсмени змагатимуться у футзалі, волейболі, баскетболі, спортивному орієнтуванні та черлідингу.

На церемонію відкриття в одній з сумських шкіл прийшла амбасадор проєкту Оксана Шкурат, українська легкоатлетка, учасниця Олімпійських ігор у Бразилії 2016 року, майстер спорту України міжнародного класу: “Я дуже рада, що нас запросили амбасадорами. Тому що насправді цікавий проєкт. В такі важкі часи дуже важливо для дітей свої знайомства, підтримувати свою спортивну форму, здоров’я”.

На волейбольному майданчику змагалися команди дівчат дев’ятих класів. Діана Токар та Маргарита Московченко гратимуть по різні боки волейбольної сітки.

“Волейбол – це командна гра. Це, мабуть, єдина гра дуже непередбачувана. Бо вона грається за рахунком, а не за часом. Тому коли ми закінчимо, ми не можемо знати. Звісно, ми розраховуємо на перемогу. Але це дуже непередбачувано. Ми дуже всі різні, але всі сильні”, — говорить Діана Токар, гравчиня команди 9-Г класу.

“Це досвід певний. І перемогти також хочеться. Бо ми готувались до цього. І налаштовані на це”, — додає Маргарита Московченко, гравчиня команди 9-Б класу.

У підсумку волейбольного протистояння перемогу святкувала команда, за яку виступала цього дня Діана Токар.

У черлідингу перемогла команда 5-А класу. У футзалі змагались хлопці 5-А і 5-Б класів, але через повітряну тривогу цей матч не був дограний.

Сьогоднішні змагання, за словами директорки департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, початок.“Потім такі змагання проходять в громадах, школа виставляє команду, яка перемогла. Потім змагання третього етапу, районного – змагаються територіальні громади між собою. І потім обласний етап”, — пояснює Вікторія Гробова.

Після цього команда-переможець обласного етапу представлятиме Сумщину на всеукраїнських змаганнях.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: