Тростянчанин за порубку дерев на території природно-заповідного фонду отримав три роки тюрми

11.01.2024

Тростянецьким райсудом було розглянуто на відкритому судовому засіданні кримінальне впровадження по обвинуваченню тростянчанина, 1970 року народження, який 6 вересня 2023 року здійснив незаконну порубку дерев на території Литовського лісництва філії «Тростянецьке лісове господарство» ДП «Ліси України», повідомила Тростянецька міська рада.

Чоловік зрубав два дерева – клен та липу – у лісовому масиві, розташованому неподалік ґрунтової дороги, яка пролягає від останнього за номером будинку вул. Зарічної у Тростянці. Цей лісовий масив Литовського лісництва входить до складу Гетьманського національного природного парку.

Внаслідок цього на території природно-заповідного фонду він заподіяв шкоду навколишньому середовищу й спричинив матеріальну шкоду державі на суму 10 001, 40 грн. Тростянецький районний суд визнав громадянина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, та призначив йому покарання у вигляді обмеження волі строком на 3 роки.

Довідково. Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу карається штрафом від тисячі до тисячі п”ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: