“Пішов героєм з перших днів”. У Сумах попрощалися з військовим Романом Анохіним

11.01.2024

У Сумах попрощалися з захисником України Романом Анохіним. Він був навідником. Загинув у січні 2023 біля Бахмута під час виконання бойового завдання.

“Пішов героєм з перших днів. Він чотири дні в підвалі просидів, а тоді каже: “Що ж я сиджу? А хто країну буде захищати?” І він пішов”, — говорить Лідія Михайлівна, теща Романа Анохіна.

“Познайомились ми на позиції, де ми перебували. Запам’яталась його посмішка. Він завжди посміхався, які б не були обставини. Він був дуже сміливим, іноді йшов на досить шалені вчинки, але це було виправдано. Іноді він вередував, але ми всі такі – люди, що прийшли з цивільного життя у військове. Дуже хочеться, щоб його запам’ятали людиною, яка з перших днів стояла за місто Суми”, — говорить знайома Романа Олена.

За інформацією сумського центру комплектування, солдат Роман Анохін майже рік вважався зниклим безвісти. Загинув чоловік 21 січня 2023 року біля Бахмута Донецької області.

“Він займався скелелазінням, їздив в Палац. Я там працювала в буфеті, а він туди ходив до Валентини Андросової. Батьком він був добрим, хорошим, донька разом із ним займалася, так що донька пішла батьковим шляхом, — згадує чоловіка Галина Приходько.

“Усе щось новеньке придумував, на місці він не сидів, любив природу, любив життя. З перших днів пішов він в тероборону, потім в Збройні Сили. Сім’я: у нього жіночка є, дочка є, батько є. Мати померла, сестра теж померла. Гарний хлопець був”, — згадує загиблого його сусід Микола Касімов.

Після відспівування захисника України Романа Анохіна поховали на Алеї Слави Баранівського кладовища Сум. Воїну назавжди залишилося 45 років.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: