“Робив свою роботу”. Денис Насико чистою стрільбою дебютував у естафеті нинішнього сезону Кубка світу з біатлону

12.01.2024

Чоловіча збірна України з біатлону розпочала п’ятий етап Кубка світу сезону 2023/24 найгіршим результатом за п’ять років у естафеті. У німецькому Рупольдингу українці посіли 18-те місце.

Естафетну гонку в Рупольдингу у складі збірної України розпочинав Артем Прима. Два вогневі рубежі біатлоніст завершив з одним колом штрафу та передав естафету на останньому місці.

Натомість Денис Насико, який біг третій етап у першій для себе естафеті нинішнього сезону Кубка світу, відіграв одразу три позиції – стартував 22-м, а завершив 19-м. Біатлоніст став першим українцем у гонці, який чисто провів стрільбу.

Насико не тільки закрив усі мішені на двох вогневих рубежах, але й став найкращим в українській четвірці за швидкістю стрільби (50.8 секунди). Натомість за часом на дистанції Денис був другим, пройшовши свій етап за 16:20.0 хвилини (швидшим був лише Артем Прима – 16:13.7).

Після естафетної гонки у Рупольдингу Насико ексклюзивно поспілкувався із Суспільне Спорт. Біатлоніст оцінив першу чоловічу гонку у межах п’ятого етапу Кубка світу, а також розповів про власну стрільбу й відіграні позиції.

Про емоції від естафети

“Які емоції. Вийшов на трасу і розумів, що потрібно… По-перше, це естафета, тут завжди треба працювати до останнього, незважаючи, які провали були. Тому виходив та просто робив свою роботу”.

Про власну стрільбу

“Чиста стрільба? Вдалося сконцентруватися максимально. Задоволений, що впорався зі стрільбою без запасних патронів. Для естафети це дуже добре — закрити 5/5 [на обох рубежах]. Концентрація була максимальною на стрільбу, тим паче, що тут, у Рупольдингу, вона багато що вирішує. Треба було максимально концентруватися на стрільбі”.

Про відіграні позиції

“Вийшов на етап 21-м, а за фінішне коло відіграв ще пару позицій. Переді мною була Польща і естонець. Останнє коло я вже виклався на максимум. Кажу ж: це естафета, тут треба працювати до останнього. Що зміг, те й зробив. На останньому колі завдяки стрільбі під’їхав ближче до суперників і вже на ньому мені вдалося трохи відіграти”.

Про підсумки першої гонки у Рупольдингу

“Оцінка за виступ в естафеті? Не можу сам собі [ставити оцінку]. Просто зробив якісно свою роботу. А оцінки поставлять вже тренери чи вболівальники. Самого себе завжди важко оцінювати”.

Результати збірної України з Денисом Насиком у естафетах Кубка світу

22/23 – Естерсунд – 5 місце

22/23 – Рупольдинг – 6 місце

22/23 – Антгольц – 8 місце

23/24 – Рупольдинг – 18 місце

Денис Насико – 28-річний біатлоніст з Сумщини.

На етап у Рупольдингу Дениса Насика викликали в основну команду після участі у Кубку IBU.

На рівні Кубка світу дебютував у 2021 році та провів на цьому рівні 16 стартів.

Найкращий особистий результат на Кубку світу Насика – 25-те місце у індивідуальній гонці на етапі в Естерсунді у сезоні 2022/23.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: