Біатлоністка з Сумщини у топ-5 на кубку IBU

12.01.2024

Змагальний день в італійському Ріднауні на кубку IBU розпочався жіночим мас-стартом-60.

На старт вийшли п’ять українок, як і в спринті, що відбувся у середу – всі увійшли до залікової зони та відібралися у сьогоднішню гонку, пише biathlon.com.ua.

Після першого вогневого рубежу гонку очолила лідер особистого заліку кубку IBU норвежка Єнню Енодд. Після другого кола та вогневого рубежу лідери змінилися, першою на третє коло зі стадіону вийшла німкеня Йоханна Пуфф, за нею у гонку пішла представниця Норвегії Емілі-Аахейм Калькенберґ, третьою – Жілонн Ґіґонна. Всі лідери обидві лежки відпрацювали без промахів.

А от першу стрільбу стоячи серед лідерів гонки чисто зуміла пройти тільки Йоханна Пуфф. Їй вдалося відпрацювати досить швидко і представниця Німеччини зуміла заробити собі гандикап у 40 секунд. Слідом за лідером у гонку пішли шведка Джоанна Скоттхайм та глухівчанка Анна Кривонос, які, на жаль, заробили на вогневому рубежу по колу штрафу.

На останній стрільбі німкеня Пуфф знов була швидкою та точною і першою пішла на фінішне коло за перемогою. А друге та третє місця посіли біатлоністки, які допустили по чотири (!) хиби: представниця Німеччини Селіна Гротіан та норвежка Іда Лієн. Спортсменки відпрацювали фінішне коло дуже швидко.

Що ж стосується виступу наших дівчат, то нагадаємо, що кращий результат в команді, 9-те місце, два дні тому показала Анна Кривонос, яка розпочинала цей сезон на Кубку світу. Сьогодні Анна пішла у гонку з 19-м стартовим номером. Стрільбу лежачи спортсменка відпрацювала без промахів, а от із стійкою все вдалося не так гарно – по одному промаху на кожному з вогневих рубежів. Саме промах на останній стрільбі завадив нашій спортсменці стати сьогодні призеркою, на фініші Анна була 5-ю. Вітаємо спортсменку з високим результатом!

Юлія Городна у спринті з нулями посіла 17-те місце, саме стрільба є сильною складовою цієї спортсменки у гонках. Втім, сьогодні Юля не змогла показати свою фірмову роботу на стрільбищі, з трьома промахами спортсменка посіла 35-е місце.

Олександра Меркушина під час минулого старту показала кращу швидкострільність, от тільки двічі промахнулась, що не дозволило їй піднятися вище 23-го місця. Сьогодні українці також не вдалося пройти гонку без промахів, з двома незакритими мішенями вона фінішувала 17-ю.

Валерія Дмитренко з нулями пройшла спринт, фінішувавши 25-ю. У мас-старті-60 Валерія схибила лише один раз на третьому рубежі, втім невисока швидкість по трасі дозволила їй фінішувати лише 43-ю.

Лілія Стеблина закінчила спринтерську гонку 31-ю, допустивши одну помилку на вогневому рубежі. Сьогодні Лілія стартувала у другій групі мас-старту під 33-м номером. Якщо на трасі біатлоністка працювала непогано, то от стрільба у неї не вдалася зовсім – шість промахів і у підсумку 44-е місце.

В особистому заліку, як і раніше, лідирує Єнню Енодд, незважаючи на 9-те місце у сьогоднішньому старті, але до норвежки на відстань 55 очок наблизилась Йоханна Пуфф. Анна Кривонос на 53-му місці, проте вона брала участь лише у двох етапах.

Мас-старт-60. Жінки

1. Йоханна Пуфф (0+0+0+0) 34:00,8

2. Селіна Гротіан (1+0+3+0) +52,1

3. Іда Лієн (1+1+1+1) +56,3

5. Анна Кривонос (0+0+1+1) +1:15,3

17. Олександра Меркушина (0+1+1+0) +2:27,5

35. Юлія Городна (1+1+0+1) +4:18,8

43. Валерія Дмитренко (0+0+1+0) +4:56,5

44. Лілія Стеблина (1+0+2+3) +4:57,1

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: