План розвитку грального бізнесу на найближчі роки

12.01.2024

Підсумовуючи здобутки 2023 року, державний регулюючий орган КРАІЛ анонсував власні стратегічні цілі на найближчі три роки, якi допоможуть вдосконалити газуль грального бізнесу в Україні та підвищити ефективність її роботи.

Створення безпечного ігрового середовища

Процедура легалізації грального бізнесу у тій чи іншій країні вимагає часу на становлення галузі та нормалізацію її функціонування. За прогнозами світових аналітиків такий процес може вимагати терміну від 5 років за сприятливих умов. На прикладі України можна побачити, що гральний бізнес нарешті починає ставати прибутковим для держави, про що свідчать дані КРАІЛ за підсумками 2023 року. Разом з тим збільшується не лише аудиторія подібних закладів, а і їх кількість, тож вибір розваг залишається широким. Популярні ігрові автомати онлайн Україна сьогодні пропонує на ряду з картковими іграми, рулеткою та наземними закладами казино.

Одним з пріоритетних напрямків розвитку грального бізнесу залишається створення сприятливого ігрового середовища, що забезпечить позитивне сприйняття азартних розваг в цілому. Це вимагає плідної роботи у напрямку боротьби із нелегальним гральним бізнесом, належної сплати податків та дотримання чинного законодавства.

Планується створення такої моделі регулювання бізнесу, яка здатна буде задовольнити державу, сам бізнес та інтереси гравців. Однією з головних цілей залишається зниження можливих соціальних ризиків, що повʼязані з виникненням ігрової залежності.

Умови для розвитку

Гральний бізнес подолав непростий 2022 рік, довівши свою ефективність та спроможність існувати у надважких умовах, тож одним із ключових завдань для регулювального органу на майбутні роки є створення сприятливих умов для його розвитку. Серед стратегічних цілей КРАІЛ на цей період зазначено низку цінностей, які складатимуть основу їх роботи:

Верховенство права і законність;

Звітність та відповідальність;

Справедливість та рівність;

Професійне вдосконалення.

Планується удосконалення роботи реєстрів та підвищення ефективності систем контролю.

Щодо сприятливих умов, то вони мають не лише покращити індустрію зсередини, а й створити привабливий майданчик для іноземних інвестицій. Звичайно, що для цього необхідне постійне вдосконалення нормативно-правової бази.

Піклування про гравців залишається в пріоритеті не лише для України – така тенденція супроводу гральний бізнес в усьому світі. Насамперед це мінімізація негативних наслідків впливу азартних ігор, зворотний зв’язок та інформаційна робота. Прикладом останньої може служити зовнішня соціальна реклама, що присвячена небезпечності ігрової залежності, яка зʼявлялась у місті України в останні роки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: