Нардеп Максим Гузенко – про найважливіше, що дає Україні безпекова угода з Великою Британією

12.01.2024

Народний депутат Максим Гузенко  відзначив історичну значимість візиту в Україну Премʼєр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, у ході якого була підписана довгострокова угода зі Сполученим Королівством про гарантії безпеки для нашої держави. Це перше з безпекових запевнень, які підписала Україна в результаті потужної дипломатичної роботи. Парламентар проаналізував, які переваги дає цей договір про співробітництво, і висловив вдячність Великій Британії за всеосяжну підтримку.

«Серед важливого угода включає в себе наступні пункти:

Головне – довгострокова підтримка України.

Угода всеосяжна: інформаційна безпека, боротьба з пропагандою, кібербезпека, захист критичної інфраструктури, оборонне та військове співробітництво, морська безпека, санкції проти ворога і досягнення справедливого миру, відповідальність росії за злочини, відбудова України, гуманітарне співробітництво і макроекономічна стабільність.

Україна може використовувати найкращий британський військовий досвід та оборонне виробництво для забезпечення перемоги на полі бою, у тому числі у таких важливих галузях, як ракети великої дальності, протиповітряна оборона, артилерійські боєприпаси.

І, ключове – будь-яке майбутнє російське вторгнення порушить Статут ООН і основоположні принципи міжнародного права, а також серйозно підірве євроатлантичну безпеку, в тому числі безпеку Сполученого Королівства.

Тому у разі збройного нападу на Україну, на прохання будь-якого з Учасників, відбудуться консультації протягом 24 годин для визначення заходів, необхідних для протидії або стримування агресії.

Сполучене Королівство зобов’язується, що за таких обставин, діючи відповідно до своїх правових та конституційних вимог, ним буде надано Україні швидку та сталу допомогу у сфері безпеки, сучасну військову техніку в усіх необхідних сферах, а також економічну допомогу. Будуть накладені санкції на рф, економічні та інші обтяження.

Щира подяка Великій Британії за підтримку, а також всій команді, яка наполегливо працювала на результат для його досягнення.

Справді історичний день.

Слава Великій Британії. Слава Україні»» – написав Максим Гузенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат Максим Гузенко допоміг покращити технічні можливості захисників Сумщини, які працюють над протиповітряною обороною області. Парламентар передав військовим позашляховик, що посилить позиції нашої ППО для відбиття ворожих ударів із неба.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: