У центрі Сум продавали м’ясо з порушеннями

13.01.2024

До Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області надійшла скарга від громадянки м. Суми, про те що в одному з продуктових магазинів м’ясної мережі, який розташований у центрі міста, не дотримуються санітарно-гігієнічні вимоги при зберіганні м’ясної продукції.

На думку заявниці, в магазині був відчутний затхлий запах несвіжого м’яса, лотки брудні, із залишками червоної сукровиці, продукція без наявності належного маркування. Незважаючи на побачене, жінка все ж таки ризикнула придбати фарш, проте дома виявила, що придбаний продукт був липкий і мав кислий запах.

На підставі обґрунтованої підозри фахівцями Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області був здійснений позаплановий захід державного контролю в ході якого виявлено ряд порушень. А саме: відсутність доказів про миття та дезінфекцію обладнання; недотримання періодичності контролю температурного режиму холодильного обладнання; посуд, який використовується у магазині для зберігання харчових продуктів (лотки, пластикові миски та відра) зберігається разом із інвентарем для прибирання; реалізація продукції без наявності відповідного маркування.

Зважаючи на виявлені порушення, оператором ринку під час проведення перевірки було вилучено з обігу та повернуто постачальнику напівфабрикати ковбасних виробів у кількості понад 6 кг.

За результатами заходу інспекторами був складений та вручений оператору ринку акт, припис та протокол про усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, що тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі десяти мінімальних заробітних плат.

Тож, купуючи продукцію в магазинах, звертайте увагу на дотримання суб’єктами підприємницької діяльності санітарно-гігієнічні вимоги при реалізації та наявності відповідного маркування, аби уникнути неприємностей, у вигляді отруєння та шлунково-кишкових розладів.

Про це слід завжди пам’ятати та у разі необхідності повідомляти про порушення Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області на електронну пошту: post@dpss-sumy.gov.ua або за адресою: вул. Лихвинська стінка, 25, м. Суми, 40021.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: