У Сумському обласному перинатальному центрі запрацював сучасний апарат УЗД експертного класу

13.01.2024

Це дороговартісне обладнання експертного класу найбільшого у світі американського виробника багатьох видів техніки «General Electric» було закуплено за кошти обласного бюджету. Його вартість – 7,65 млн грн. Він має 5 років гарантії.

За словами керівника обласного перинатального центру Марини Нечипоренко, апарат надає змогу виявити найскладніші відхилення в перинатальній діагностиці. «Завдяки нашим спеціалістам ми зможемо розв’язати найсерйозніші проблеми, ретельніше дослідити плід. Це вкрай точна діагностика, яку можна проводити на будь-якому етапі вагітності», – розповіла Марина Нечипоренко.

Ремонт кабінету, де працюватиме апарат УЗД, був зроблений коштом благодійників.

Спеціалісти кажуть, що ніколи не бачили майбутню дитину так детально. Першим нове обладнання випробував завідувач відділення патології вагітних та екстрагенітальної патології вагітних, лікар УЗД Сергій Чирва.

«Сьогодні ми вже обстежили три пацієнтки, враження, як-то кажуть, на найвищому рівні. Бо на цьому апараті дуже детально можна обстежити плід. А за наявності патології легко її розпізнати, що допоможе своєчасно розпочати лікування. Можливості апарату для перинатальної діагностики дуже широкі», – наголосив лікар.

Обстеження, в залежності від складності, займає від 15 до 30 хвилин. У апарату немає ліміту роботи й відпочинку. Він може працювати цілодобово. На Сумщині серед подібних є тільки старіші версії.

Загалом, за словами Марини Нечипоренко, завдяки бюджетним та благодійним коштам перинатальний центр отримав минулоріч обладнання на 33,5 млн грн, повідомили в облраді.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: