На Сумщині зафіксовано 8 випадків грипу

15.01.2024

За 2-й тиждень 2024 року в Сумській області спостерігалось зростання захворюваності на ГРВІ. Показник захворюваності збільшився на 8%.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Сумщини Володимир Збаражський.

За 2-й тиждень нового року в Сумській області зареєстровано 3757 випадків захворювання на ГРВІ та COVID-19, що 277 більше, ніж за попередній тиждень.

У порівнянні з минулим тижнем кількість хворих на ГРВІ дітей зменшилась на 44 особи, кількість хворих на ГРВІ дорослих зросла на 321 особи.

За результатами математичного прогнозування наступного тижня очікується зростання захворюваності на ГРВІ як серед дітей так і серед дорослих.

Вперше з початку епідсезону частка дітей у віковій структурі захворюваності на ГРВІ практично зрівнялась із часткою дорослих, 50,7% та 49,3% відповідно.

У 8-ми хворих лабораторно підтверджено захворювання на грип: 2 в Сумській міській, 1 в Грунській сільській, 5 в Охтирській міській ОТГ.

На звітному тижні епідпороги середнього рівня інтенсивності не були перевищені в жодній громаді області. У порівнянні з попереднім тижнем кількість хворих зросла у всіх районах, найбільше – у Конотопському та Охтирському.

За 2-й тиждень 2024 року в області зареєстровано 226 випадків COVID-19, що на 7 більше, ніж за попередній тиждень.

Госпіталізовано 75 захворілих з COVID-19, що на 20 менше, ніж попереднього тижня. Найбільша кількість госпіталізованих у Сумському (29) районі.

В реанімації перебуває 4 хворих, всі дорослі, 1 хворий з Кролевецької, 3 – з Сумської міських ОТГ.

Зареєстровано випадок смерті у хворої на COVID-19 жительки Охтирського району віком 79 років, не щепленої протягом останніх 12 місяців.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: