У Сумському театрі для дітей та юнацтва – прем’єра за мотивами п’єси Шекспіра

15.01.2024

Сумчан запрошують на прем’єрну виставу в Сумському театрі для дітей та юнацтва. 18 січня о 17:00 тут покажуть «Яго. Історія зради» (формат «Мала сцена»). Це трагіфарс-стимпанк за мотивами п’єси Вільяма Шекспіра у перекладі Ірини Стешенко «Отелло, венеціанський мавр».

Як повідомляється на сторінці закладу, «засліплена коханням до Отелло, бідна Дездемона, можливо, так і не зрозуміла, чому той кинувся її душити. Ошуканий Отелло, вражений ревнощами, навіть не дав їй можливості виправдатися. Помста дружині «за зраду» – його порятунок від болю. Хто ж винен у трагедії? Звісно, головний лиходій – Яго. Але що коїлося в його темній душі? Які пристрасті вирували? Як підступні думки спліталися у хитромудрості? І найголовніше – чому і навіщо?».

«Яго. Історія зради» – це спроба поглянути на відомий твір Шекспіра під іншим кутом. Це нагода відкрити нове і здивуватися. Це можливість повністю зануритися в події у форматі малої сцени. Це несподіване дійство, яке захоплює і переносить глядача з середньовіччя у позачасовий простір. Бо тема – вічна, тому цікава завжди. Сценічна редакція тексту та постановка – Ігор Азаров.

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: