Літня сумчанка за мить збідніла після дзвінка “банкіра”

16.01.2024

Лише за минулу добу невідомі поки що злочинці «заробили» на довірливих жителях регіону кілька десятків тисяч гривень.

Так, до поліції звернувся 35-річний житель міста Тростянець та повідомив, що йому на мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який назвався працівником служби безпеки банку. «Банківський працівник» повідомив, що нібито хтось намагається зняти гроші з картки тростянчанина та запропонував йому її заблокувати. А для цього, мовляв, потрібно ввести в систему CVV код та пароль, який надійшов у смс-повідомленні. Чоловік виконав вказівки невідомого співрозмовника, а за кілька хвилин виявив, що з його картки зникли гроші у сумі 20 800 гривень.

За подібною схемою невідомий шахрай обманув і 71-річну мешканку міста Суми. Повідомивши невідомому аферисту паролі та номер своєї банківської картки, жінка за мить збідніла на 4 500 гривень.

У місті Шостка 63-річна місцева жителька в соціальній мережі Фейсбук знайшла оголошення про можливість отримати грошову допомогу нібито від держави. Перейшовши за знайденим посиланням, пенсіонерка ввела всю затребувану інформацію, а через деякий час їй надійшло повідомлення, що з її карткового рахунку зникли грошові кошти в сумі 2500 гривень.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» та проводить всі необхідні оперативні заходи, з метою встановлення та затримання злочинців.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: