Розробка програмного забезпечення для банків: хто за цим стоїть

16.01.2024

Українські банки набрали обертів у своєму технічному прогресі. Як бджоли, які квапляться заповнити вулик, вони швидко впроваджують найновіші цифрові знахідки на ринку ПО. Їх мобільні додатки з безліччю функцій бережуть наш час, а віртуальні помічники завжди готові вирішити всі проблеми. Банки  впроваджують перевірені продукти для захисту даних, щоб гарантувати безпеку онлайн-транзакцій і особистої інформації клієнтів. Все це було б нереально без тих, хто створює програмне забезпечення для фінансових установ.

Хто стоїть за втіленням в життя цифрових продуктів для банків та що пропонують компанії сьогодні – читайте у статті.

Внесок розробників

За кожною зручною онлайн-операцією, мобільним додатком чи безконтактною платіжною системою стоять команди професіоналів. Серед них:

Внутрішні ІТ-команди. Що вони роблять? Створюють та оптимізують різноманітні продукти та системи. Наприклад, вони можуть розробляти програмне забезпечення, створювати системи захисту даних, вирішувати технічні проблеми, які виникають у працівників та замовників. Внутрішні ІТ-команди щодня працюють над створенням та вдосконаленням цих продуктів.

Банківські аналітики – це люди, які допомагають банку придумати нові круті послуги та продукти, які точно сподобаються клієнтам і як змінюється ринок. Вони вивчають, як клієнти витрачають гроші та чого вони очікують від банку. Потім цю інформацію використовують, щоб допомогти банкам створити послуги та продукти, які будуть корисними.

Аутсорс ІТ-компанії також є фундаторами створення програмного забезпечення для фінансових установ. Замість того, щоб мати свою власну команду ІТ-спеціалістів, компанія може взяти на роботу зовнішню організацію (аутсорс ІТ-компанію), яка виконуватиме всю необхідну роботу. Однією з таких компаній є UNITY-BARS. Її фахівці вже протягом 30 років розробляють передове ПО для банків. 

Цифрові продукти для банків

ІТ-шники у фінансовій сфері роблять так, щоб всі банківські послуги були доступні у смартфоні або ноутбуці. Розглянемо на прикладах:

інтернет-банкінг і мобільні додатки. Всі вже звикли до цієї зручної функції, але колись перевірка балансу свого рахунку, переказ грошей і оплата рахунків прямо з телефону було чимось нереальним. Не треба стояти в черзі в банку – все можна зробити в декілька кліків;

безконтактні платіжні системи: оплата за покупки махом свого телефону або картки біля терміналу – ще одна супер-зручна функція. Швидко, просто і не потрібно носити готівку;

чат-боти та віртуальні помічники – розумний робот, який готовий допомогти 24/7;

система віддаленого сервісу, як-от corp2. Це система, завдяки якій можна керувати своїми банківськими рахунками в будь-який час і з будь-якого місця. Вся інформація між клієнтом та банком захищена і не потрапить до рук хакерів тощо.

Деякі компанії роблять продукти з нуля під ключ і впроваджують їх в банки. Гарний приклад – це система автоматизації банку. Це готове рішення для фінансових установ, яке має багато переваг:

працює на дуже надійних комп’ютерних системах, що зберігають дані.

можна легко налаштовувати систему під свої потреби;

швидко поєднуються з іншими системами;

система використовує найновіші і найефективніші методи та інструменти;

легкий доступ до системи через інтернет;

легке з’єднання з державними установами;

відповідає сучасним стандартам безпеки. 

Цифрові продукти полегшують життя, мало хто з цим не погодиться. Завдяки IT-фахівцям, розробникам ПО, та аутсорс-командам на кшталт UNITY-BARS, можна не турбуватися про свої фінанси і зосередитися на інших важливих речах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: