Сумські та харківські урологи провели фалопротезування чоловіку з хворобою Пейроні

16.01.2024

Лікарі сумського центру урології спільно з харківським експертом виконали операцію з фалопротезування чоловіку з хворобою Пейроні. Пацієнт приїхав до сумської лікарні з Запоріжжя. 

Майстер-клас з генітальної хірургії провели в сумській лікарні Св. Пантелеймона. До центру урології звернувся 44-річний чоловік із Запоріжжя, двічі невдало оперований за межами Сумщини. Пацієнт мав важку форму еректильної дисфункції, спричинену хворобою Пейроні. Такий діагноз найчастіше ставлять чоловікам старше 40 років, але патологія може бути і вродженою.

“Цей пацієнт складний, унікальний, тому ми запросили експерта з Харківського медичного університету, професора Миколу Панасовського. Сутність втручання була в тому, що потрібно було забрати бляшки на пенісі, які викликали рубцевий процес. Цей дефект був закритий трансплантантами з бичого перикарда, і імплантували спеціальні протези, які забезпечать чоловіка ерекцією, коли це потрібно”, – розповів завідувач Центру урології Юрій Кудрявцев Юрій Кудрявцев.

Спільна операція сумських і харківського лікарів тривала до 3 годин. За словами Миколи Панасовського, методики операцій постійно змінюються, тож обмін між лікарями здобутими знаннями про новації – гарна можливість для професійного розвитку.

“Кожна операція – це якийсь новий приклад, новий випадок, але існують стандартні методики загального плану, і вони застосовуються при генітальній хірургії. Ця хірургія виконується для покращення якості життя, це не життєво необхідні операції”, — сказав Микола Панасовський, експерт з Харкова.

“Дуже приємно, що в наше місто приїжджають фахівці такого рівня, як професор Панасовський, який спільно з нашим завідуючим Юрієм Кудрявцевим робить такі унікальні операції. Це – приклад медичного туризму до міста Суми”, – сказав Володимир Поцелуєв.

Операції з фалопротезування в центрі урології, за словами його завідувача, роблять останні кілька років.

“Таких хворих, на жаль, буде багато. Є багато військовослужбовців, які психологічно постраждали, мають посттравматичний синдром, внаслідок травм різних. Таких людей буде все більше і більше”, – говорить Юрій Кудрявцев.

За словами лікарів, прооперований пацієнт ввечері після операції зможе ходити, а через два-три дні поїде додому.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: