Як архівісти Сумщини працюють під час війни

17.01.2024

Про особливості роботи Державного архіву Сумської області в умовах воєнного стану та результати роботи зі збору фото- та відеодоказів воєнних злочинів, вчинених російською армією, під час брифінгу розповів директор Державного архіву Сумської області Юрій Олійник.

За його словами, у 2023 році на зберігання до архіву надійшло 114 одиниць обліку фотодокументів щодо руйнування будівель, об’єктів критичної інфраструктури на території Сумщини. У фонді також – фото розбитої ворожої техніки, документальний фільм «Суми. Ми дали їм під дих» тощо.

«Переконаний, що зібрані правдиві докази безжалісного терору з боку російських окупантів обов’язково допоможуть покарати винних у воєнних злочинах, а також назавжди закарбують ці страшні події в історії України для наступних поколінь», – акцентував увагу він.

Як також відзначив керівник Державного архіву Сумської області, повномасштабна війна змусила працівників архівних установ скорегувати свою роботу. На щастя, за час перебування російських військ на території області значних руйнувань та пошкоджень приміщень, де розміщуються архівні заклади, не відбулося. Проте постраждали деякі документи з Національного архівного фонду. З метою безпеки було проведено роботу щодо переміщення архівних справ у інші місця.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: