На Сумщині чиновниця незаконно передала в оренду землю в національному парку

17.01.2024

За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури повідомлено про підозру на даний час вже колишній начальниці земельно-екологічного відділу виконавчого комітету однієї з селищних рад у Сумській області, зловживання службовим становищем якої спричинило шкоду довкіллю в розмірі 668 тис грн (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, попри те, що Департамент захисту довкілля та природних ресурсів Сумської обласної державної адміністрації не погодив проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 37 га через її розташування на території Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський», підозрювана здійснила всі необхідні процедури на місцевому рівні та у 2020 році передала зазначені землі в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю.

При цьому в договорі оренди не зазначено про розташування указаної земельної ділянки на території Національного природного парку та наявність у зв’язку з цим обмежень у її використанні.

Згідно висновку експертизи розмір шкоди, заподіяної внаслідок використання земельної ділянки не за цільовим призначенням, визначений у сумі 668 466 грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Шосткинського районного управління поліції ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: