Сумчанку ошукали з матеріальною допомогою у ТікТоці

17.01.2024

До Сумського районного управління поліції з заявою про шахрайство звернувся 30-річний чоловік. Він повідомив, що хотів продати свій фотоапарат і з цією метою розмістив оголошення на сайті “OLX”. Через деякий час з ним зв’язався «покупець», який надіслав продавцеві оптики посилання та затребував вказати конфіденційну інформацію, що стосувалася його банківської картки. Відразу ж після цього з рахунку продавця зникли грошові кошти у сумі 19 570 гривень.

Від дій невідомого злочинця постраждала і 52-річна жінка. Вона хотіла придбати для роботи на землі невеликий трактор і навіть знайшла на сайті оголошень відповідну модель та перерахувала у вигляді передоплати 3 800 гривень на картку «продавця». Проте пройшло кілька днів, але сільськогосподарської машини жінка так і не отримала. А «продавець» зовсім перестав виходити з нею на зв’язок.

В Сумах 38-річна жінка в соціальній мережі “TikTok”( ! ) знайшла оголошення про виплату матеріальної допомоги у розмірі 6500 гривень. Перейшовши за посиланням у оголошенні на сторонній сайт, вона вказала там секретні дані своїх банківських карток, після чого з них було знято гроші в сумі майже 21 000 гривень.

У місті Глухів аферисти одурили 61-річну жінку під приводом того, що хтось нібито намагається зняти гроші з її банківської картки. Для припинення вказаних дій співрозмовник, який назвався у телефонній розмові працівником банку, запропонував жінці повідомити йому код з отриманого нею смс-повідомлення. Та погодилася, повідомила код, а після цього з її банківської картки було знято гроші в сумі 25 000 гривень.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та розпочали заходи по встановленню місцезнаходження шахраїв.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: