На Сумщині активізувалися псевдобанкіри

18.01.2024

Цього тижня до поліції Сумської області надійшли десятки повідомлень від громадян про шахрайства, під час яких жертви зловмисників втрачали великі суми грошей.

Так, мешканець Охтирського району втратив понад двадцять тисяч гривень після того, як повірив телефонному співрозмовнику, який назвався працівником банку та надав йому конфіденційну інформацію по своїй банківській картці.

Жителю Сумського району зателефонував невідомий, який представившись працівником банку, під приводом заміни банківської картки шахрайським шляхом заволодів його грошима в сумі 21600 гривень. Гроші заявник перерахував зі своєї банківської картки на банківську картку, вказану зловмисником.

У Шосткинському районі 42-річна жінка через мережу Інтернет хотіла придбати запчастини для ремонту автомобіля, перерахувала «продавцеві» понад сім тисяч гривень, але товар так і не отримала. Після перерахування «продавцеві» грошей зв’язок з ним перервався.

Пенсіонерка з Роменщини у соціальній мережі Фейсбук перейшла за посиланням, у якому вказувалося про надання фінансової допомоги у розмірі 14000 гривень. Потім у «вікні», схожому на вхід до додатку банку, ввела свої персональні дані, а через деякий час виявила списання грошей в сумі 11 500 гривень зі своєї пенсійної картки.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: