У Конотопі слідчі повідомили про підозру особі, яка через недбале ставлення до службових обов’язків створила небезпеку для довкілля

19.01.2024

Понад 1 мільйон збитків державі спричинено посадовою особою одного із комунальних підприємств. 

Слідчим відділом здійснюється розслідування кримінального провадження за фактом порушення правил охорони водних об’єктів. Як встановили правоохоронці, головний інженер комунального підприємства виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства, що являється службовою особою, допустив порушення правил охорони вод.

Так, останній достовірно знаючи про те, що каналізаційно-очисні споруди комунального підприємства вже більше 8-ми років неналежним чином здійснюють свої функції з очищення стічних вод, не вживав жодних заходів для усунення недоліків та дотримання процесу їх очистки. А навпаки, дозволив підключення до системи водовідведення 186 нових абонентів, чим спричинив забруднення поверхневих вод річки Єзуч, створивши, таким чином, небезпеку для довкілля.

Винуватість правопорушника підтверджується висновками судових експертиз. Також, судові експерти встановили суму збитків, яку своїми діями він спричинив державі – вони становлять 1 335 242 грн.

Наразі слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили 42-річному чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 242 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод (водних об’єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля) та ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам). Досудове слідство триває.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: