У Ямполі відкрили реабілітаційну тренажерну залу

20.01.2024

В Ямполі відкрили спортивно-реабілітаційну тренажерну залу, яка функціонуватиме у будівлі одного з навчальних закладів селища. Залу розмістили у приміщенні, де до початку повномасштабної війни займалась секція карате.

“Я б сказав, що дуже швидко ми побудували цю залу, бо графіки “піджимали”, то ми побудували її за два місяці. Тут зривались поли, засипалось піском, заливалось, трамбувалось, а потім повністю зашивалось гіпсокартоном. По новій проводилась проводка, підлога гумою устелялась, проведено було опалення, щоб можна було комфортно займатись у залі”, — розповідає директор спортивної школи В’ячеслав Захарченко.

Вчитель фізичної культури Ямпільської школи №1 Олександр Лунь очікує, що тут тренуватимуться не лише діти, а і люди старшого віку.

“На мою думку, умови тут більш ніж гарні, бо коли я два місяці тому востаннє тут був, тут взагалі нічого не було. Переваг багато, якщо порівнювати зі спортивною школою, то тут більш високоякісні тренажери, я думаю, що тут більш класні умови: і тепло, можна чай, є плазма, там такого немає”, — зазначає Олександр Лунь, вчитель фізичної культури.

Ямпільська селищна голова Ольга Губар говорить, що ідею вдалось реалізувати за допомогою міжнародних партнерів — у 2023 році громада взяла участь у проєкті “Людський вимір”.

“Ми пройшли навчання з ініціативною групою, нас відібрали і разом з громадською організацією, за підтримки нашої молоді, ми написали цей проєкт для того, щоб наші люди могли займатись спортом, щоб було місце, куди можна прийти, щоб було обладнання на якому займатися. Також взяли часткову участь у відбудові цієї будівлі й на сьогодні маємо результат, — говорить посадовиця.

Ремонтні роботи тривали два місяці. Заняття у залі безоплатні.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: