“Вчитись треба всім”. На Сумщині відбулися навчання для бійців

22.01.2024

На Сумщині відбулися навчання для бійців області. Учасники відпрацьовували навички штурму окопів, які захоплені ворогом, евакуації пораненого та відходу із позицій.

Дві групи воїнів ЗСУ штурмують позиції, які зайняв ворог. Така легенда навчань, які цього разу відпрацьовують бійці на Сумщині.

Штурм окопів ведуть групи бійців сил оборони: основна та маневрова, розповідає командир взводу, який керує наступом. Основна група йде прямо на противника, а маневрова заходить з флангу.

“Для того, щоб відвернути сили противника, щоб основній групі було легше взяти позиції. Противник давав нам відсіч. Мета цього була такою, що ми захопили окопи. Противник підтягнув свої резерви та цим ми не втримали, а відійшли від даних окопів. Тобто задача була відбити окоп та потім відійти”, — говорить Антон, командир взводу.

Коли займають окопи, виявляють, що один із бійців поранений. Після надання домедичної допомоги його під прикриттям необхідно доставити до машини евакуації.

Ф

“Перша медична допомога надавалася саме на позиціях бойовими побратимами, потім евакуювали до евакуаційної машини. Далі буде надаватися допомога — везти до стабілізаційного пункту — і там далі будуть рятувати життя нашому пораненому”, — зазначає Андрій, фельдшер.

Андрій долучився до війська пів року тому. Говорить, в реальності на полі бою надавати допомогу ще не доводилось, але за сім років роботи на “швидкій” в Охтирці має досвід порятунку. Мобілізуватись, каже, було його рішенням.

Більша частина його взводу, говорить командир, брала участь в бойових діях на Донеччині. Вони передають досвід тим воїнам, хто його не має.

Серед тих, хто навчає, — командир відділення з позивним “Бен”. Чоловік до війська прийшов добровольцем, після того, як три місяці провів в окупації. Пізніше підписав контракт і став до лав Національної гвардії. Разом з побратимами був у Бахмуті, Білогорівці та Кліщіївці.

“Вчитись треба всім: і тим, хто зараз не у війську, тому що рано чи пізно прийдеться всім воювати. Як ти не крути, ми не нескінчені.Той, хто навчається, той довше проживе. І тому, зараз я допомагаю своїм побратимам свого відділення і суміжне відділення є, бо більшість людей без бойового досвіду. Тому я намагаюсь все, що від мене залежить їм якось щось десь підказати, допомогти. Я гадаю, що ми справились на всі 100%”, — говорить чоловік.

Про те, як часто необхідні такі навчання Денис відповідає:

“Кожного дня напевно потрібно займатися, не лежати на дивані і не в носі ковирятися, а займатися щодня: підтягувати свої фізичну витривалість і все інше”.

У підсумку навчань, говорить командир взводу, його бійці із поставленою задачею справились та продовжуватимуть постійно вдосконалювати навички і надалі.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: