Бігун з Сумщини претендує на “бронзу” Оманського марафону

23.01.2024

22 січня пройшов четвертий етап 165-кілометрового Oman Dessert Marathon.

Цього разу учасники бігли 47 км. Бігун і тренер з Охтирщини Євген Глива пробіг цю відстань пісками Оману за 5:17:17 — це четвертий час. У загальному заліку він також четвртий, до третього місця понад 20 хвилин. Попереду останній 21 км.

Про свої враження наш земляк написав у Фейсбуці:

“Завершився третій етап Оманського пустельного марафону. Сьогоднішня гонка стартувала о 14:00 для елітної групи 8 осіб, до якої увійшов і я, решта розпочала о 12:00.

Сонце було все ще тепле, тому ніхто не хотів швидко бігти. Після 1-го км хлопець, з яким я боровся за бронзу в генеральній класифікації вирішив збільшити темп, а в мене виникало питання “бути чи не бути”, як в поемі Шекспіра, бо спека могла говорити сама за себе, а я швидко побіг за ним він, тримає розрив 300 метрів.

А потім почалося “найвеселіше”, перед нами відкрилися чарівні дюни, до яких я не адаптувався, 20-й км і перерив у 5 хвилин, нервувався, намагався швидко бігти, але… 30-й км, відрив 10 хвилин, дюни позаду, потім пряма дорога з підйомами і падіннями. А в мене традиційно втрата сил після 30-го км, енергетичні палички поглинулися, намагався не марнувати, але старі травми і мій вік не дозволяють швидко бігати. А тут мене обігнали Рашид і Салех, які займають 1 і 2 позиції в генеральній класифікації, намагався з ними бігти, але нічого не вийшло. Точка 40-й км перша позиція була на 16 хвилин попереду, Рашид і Салех на 5 хвилин попереду. Я думав, що все, і спокійно пробіг останні 7 км. На фініші були сили, смішний фініш з дітьми, але…

Завтра буде фінішний день 21 км, а до бронзи 21 хвилина.

На все свій час, кожна казка та історія має кінець, були часи коли робив результати на нічних етапах, зараз молодість робить”.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: