Олександр Качура допоміг відправити дітей із прикордоння Сумщини до безпечних регіонів України

23.01.2024

Народний депутат Олександр Качура продовжує опікуватися питанням евакуації дітей до безпечних регіонів нашої країни. Перед новим роком парламентар допоміг евакуювати на захід України маленьких жителів Антонівки та Херсону, де щодня відбуваються жорстокі ворожі обстріли. За словами народного обранця, важливо, щоб малеча мала змогу відпочити від стресу війни і проживати спокійне дитинство, тож робота у цьому напрямку триває.  Так, днями за сприяння Олександра Качури вдалося відправити до санаторію першу групу дітей із Сумської області – Середино-Будської громади Шосткинського району та інших прикордонних населених пунктів.

«Відправили до безпечних регіонів України першу групу діток з прикордоння Сумщини у цьому році.

42 дитини отримали можливість навчатись, лікуватись та спілкуватись зі своїми однолітками подалі від страшних вибухів», – написав Олександр Качура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Парламентар висловив подяку волонтерам Фартовому і Катрусі, за участі яких відбулася ця важлива подія. Також нардеп відзначив зусилля голови Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха у питанні захисту дітей із прикордоння.

«Сьогодні ми налагоджуємо контакти із різними благодійними організаціями, фондами, волонтерами, народними депутатами, щоб разом  піклуватися про наших дітей, особливо про діток із територій, які потерпають від атак ворога. Захист життя і здоров’я маленьких українців для нас пріоритет, тому  робота з убезпечення дітей не зупиняється», – сказав очільник області Володимир Артюх.

Як зауважив Олександр Качура, протягом поїздки до безпечного місця діти перебували під пильним супроводом дорослих, про них турбувалися і підтримували. Прибувши до санаторію, малеча не стримувала радісних емоцій та перелаштувалася із тривожного настрою на бадьорий.

Нагадаємо, днями у рамках співпраці із Головним управлінням Пенсійного фонду України в Сумській області народний депутат Олександр Качура  взяв участь в офіційному відкритті сучасного сервісного центру в місті Конотоп. Він пересвідчився, що в оновленому приміщенні послуги надають доволі швидко, також дотримані умови безбар’єрності, що має велике значення для людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: