Представники БФ «Разом для України» з благодійною місією відвідали Суми

24.01.2024

23-24 січня 2024 року делегація благодійного фонду «Разом для України» відвідала з робочим візитом м.Суми. В рамках візиту було проведено круглий стіл «Заклади охорони здоровʼя на Сумщині під час війни та залучення благодійної допомоги» за участі керівництва області та міста, керівників закладів охорони здоровʼя та профільних служб, передача дороговартісного обладнання у медичні заклади міста, зустріч із представниками військових підрозділів області, брифінг для ЗМІ та інше.

Під час візиту представники фонду передали у лікарні міста та області обладнання майже на 4 млн. грн., серед якого: інкубатор для новонароджених, наркозний дихальний апарат, апарат ШВЛ, апарат УЗД, апарат для гемодіалізу, монітор кисню та інше.

Відзначимо, що благодійний фонд «Разом для України» засновано найбільшим американсько-українським фондом «RAZOM». Від початку повномасштабного вторгнення, фонду вдалося зібрати понад $100 000 000 допомоги для України. Фонд має більше 200 тисяч індивідуальних донорів у США, надає потужну підтримку Україні і має важливу характерну рису – команда фонду доставляє допомогу захисникам, лікарням та іншим структурам безпосередньо на лінію фронту чи прифронтові регіони із рук в руки.

Наразі БФ «Разом для України» працює за 5-ма основними напрямами: 1) Адвокація інтересів України у світі; 2) “Razom Heroes” – забезпечення засобами зв’язку та тактичною медициною наших захисників; 3) “Razom Health” – підтримка української системи охорони здоров’я; 4) “Razom Relief” – розбудова і підтримка громадянського суспільства; 5) “Razom Culture and Connection” – донесення голосів з України до США та світу через освітні програми, волонтерські ініціативи та мистецтво.

З початку повномасштабного вторгнення росії фонд «Разом для України» забезпечив військових 130 000+ тактичних аптечок, 3000+ рюкзаками бойового медика, 200+ пікапів/авто для евакуації, 2000+ дронів, 20 000+ рацій, генераторів та іншими важливими для перемоги речами. Волонтери фонду здійснили більше 4500 доставок на передову, забезпечили 740 військових частин та надали допомогу в рамках програми Razom Heroes на загальну суму біля $45 млн.

В рамках допомоги військовим частинам Сумщини лише у 2023 році благодійним фондом «Разом для України» було доставлено товарів на 44,7 млн. грн., а в заклади охорони здоровʼя Сумщини апаратури, медикаментів та розхідників на 23,9 млн. грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: