У Сумах троє людей захворіли на новий субваріант штаму коронавірусу “Дженні”

24.01.2024

Три випадки субваріанту штаму короновірусу Омікрон – jn.1, який називають “Дженні”,  виявили на Сумщині. Всі захворіли в м. Суми: двоє чоловіків віком 27 і 73 років та одна жінка 65 років. Всі одужали. Про це повідомив лікар – епідеміолог Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб Сергій Грабовий.

За його словами “Дженні” зараз є домінуючим у США. Він здатний швидко поширюватися,але, за даними Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), симптоми, які він викликає, схожі на інші варіанти омікрону.

“Лікарі та науковці стверджують, що перебіг хвороби, спричиненої JN.1 досить схожий на інші варіанти омікрону. Однак вони попереджають, що з часом можна очікувати певних змін у симптомах COVID-19, оскільки вірус продовжує мутувати та еволюціонувати. Наразі невідомо про будь-які серйозні зміни в симптомах JN.1.”- зазначив Сергій Грабовий.

В оновленій у кінці грудня інформації CDC перелічує такі симптоми COVID-19:

Закладеність носа або нежить

Біль у горлі

Втома

Головний біль

Кашель

Біль у м’язах або тілі

Лихоманка або озноб

Нудота або блювота

Діарея

Задишка або утруднене дихання

Втрата смаку чи запаху

Деякі люди, які перехворіли на JN.1, стверджують, що цей варіант викликає більше розладів травлення, таких як діарея, ніж попередні варіанти. Однак поки що немає даних, які б це підтверджували.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: