Біатлоністи з Сумщини стартували на чемпіонаті Європи

25.01.2024

24 січня в словацькому Брезно-Осрблі стартував чемпіонат Європи з біатлону.

У перший день провели індивідуальні гонки. У чоловічій гонці серед українців найкращу стрільбу (один промах) продемонстрував наш Антон Дудченко, який і став лідером команди у фінішному протоколі. Щоправда, швидкість наших спортсменів була не надто високою, тому позиція Антона за межами топ-десятки, 12-й, пише biathlon.com.ua.

Найшвидшим у команді став Віталій Мандзин, однак дві хвилини штрафу стали надто важким тягарем для шансів бодай на топ-десятку. У підсумку Віталій показав 16-й результат. Також з двома хибами завершив гонку уродженець Сумщини Артем Тищенко, який принаймні потрапив у залікову зону і дав команді третій результат у Кубку націй: 34-та позиція на фініші.

Ще двоє наших спортсменів, на жаль, не вразили ані швидкістю, ані влучністю. Але якщо для уродженця Сумщини Дмитра Грущака це – дебют на змаганнях такого рівня, і 73-тє місце можна назвати відправною точкою, то від Тараса Лесюка можна було очікувати кращих показників, ніж п’ять хвилин штрафу та 58-ма позиція.

До речі, в Кубку націй наша команда зробила крок вперед, обійшовши збірну Австрії та піднявшись на шосте місце. Але до італійців, що йдуть п’ятими, наразі ще доволі значна дистанція.

У жіночій гонці першою з представниць української збірної на старт вийшла Люба Кип’яченкова, та індивідуальні гонки, де за кожний промах треба платити досить високу ціну: одну хвилину, не дуже добре вдаються спортсменці, сьогодні Люба знов багато «настріляла» на вогневих рубежах і фінішувала із 5-ма незакритими мішенями 61-ю. Глухівчанка Анна Кривонос може зібратися на стрільбі у певні моменти і добре відпрацювати. Втім сьогодні вона з двома хибами: по одній незакритій мішені на кожному вогневому на своїй неулюбленій стійці. Втім на дистанції вона намагалась працювати на максимумі, нажаль на фінішному колі швидкість у біатлоністки дещо впала, тож двома штрафними хвилинами на фініші Аня була 26-ю.

Олександра Меркушина та Олена Городна дебютували на головному старті Європи.

У Олександри гонка вдалася, вона досить непогано відпрацювала на вогневих рубежах, допустивши лише одну помилку на другій стрільбі. Непогано попрацювала молодша Меркушина і на дистанції, фінішувавши у топ двадцятці: 18-ою.

Для Олена Городної гонка складалась більш драматично, тут можна сказати тільки одне – відсутність досвіду у змаганнях такого формату. На останню стрільбу спортсменка прийшла лише з одним штрафом, та тут, мабуть, не витримали нерви: три незакритих мішеней. У підсумку Олена на 49-й позиції.

Сьогодні в Брезно-Осрблі день офіційних тренувань, а в п’ятницю, 26 січня, чоловіки та жінки вийдуть на старт спринтів.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: