У Роменській ЦРЛ після оновлення відкрили дитяче та травматологічне відділення

26.01.2024

Всі будівельні роботи завершені: відділення повністю оновлені – від заміни сантехніки до внутрішнього оздоблення, повідомляють у Роменьскій міськраді.

На офіційне відкриття відділень після ремонту завітали виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної військової адміністрації Анатолій Котляров, керуючий справами виконавчого комітету Роменської міської ради Наталія Москаленко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Василь Марюха.

Анатолій Котляр анонсував, що у 2024 році Роменська ЦРЛ отримає комп’ютерний томограф максимальної потужності.

Відремонтоване травматологічне відділення на 15 ліжок відповідає вимогам сучасності: повністю оновлене внутрішнє оздоблення, замінено сантехніку, систему електропостачання, комунікації з водопостачання та каналізації, придбані нові меблі та сучасне медобладнання, в т.ч. у гіпсувальну та перев’язувальні, лікарняні палати облаштовані новітніми функціональними ліжками; в гіпсувальній та 2 палатах змонтовано 7 точок подачі кисню.

Дитяче відділення на 20 ліжок має також оновлену матеріальну-технічну базу згідно вимог та табеля оснащення: світлі та просторі лікарняні палати з новими меблями, маніпуляційна із сучасним медичним обладнанням, душові із новою сантехнікою, ігровий куточок – усе це зроблено для того, щоб маленькі пацієнти знаходилися в комфортних умовах під час лікування, адже щороку у відділенні отримують медичні послуги близько 400 дітей. Для надання невідкладної медичної допомоги та за потреби в лікуванні захворювань палата інтенсивної терапії, маніпуляційна та загальна палата облаштовані 7 точками подачі кисню.

В обох відділеннях враховані потреби осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; проведено розширення дверних пройомів; санітарні кімнати облаштовані поручнями.

Витрати на проведення ремонту дитячого відділення склали – 3,4 млн. грн., травматологічного – 3,9 млн. грн. за рахунок власних коштів ЦРЛ, отриманих від НСЗУ на надані медичні послуги.

romny24.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: