У Сумах запрацював Соціальний простір для ВПО

26.01.2024

Сумська міська тергромада налічує майже 28 тисяч внутрішньо переміщених осіб. І з кожним днем ця цифра зростає, адже постійні обстріли змушують людей залишати рідні домівки і розпочинати нову сторінку свого життя в іншому місці.

Тому соціальна адаптація ВПО є не просто важливим питанням, а необхідністю для нашого суспільства.

Завдяки підтримці Міжнародної організації з міграції за фінансування Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку проєкт Соціальний простір отримав схвалення і вже протягом січня 2024 року проводилося облаштування приміщення новою комп’ютерною та побутовою технікою, а також меблями на загальну суму 444 тис. грн.

24 січня розпочалася безпосередня реалізація проєкту Соціальний простір. Соціальний простір – це місце, де ВПО, особи з інвалідністю та громадяни похилого віку зможуть отримати допомогу, адже тут надаватимуться найрізноманітніші соціальні та побутові послуги, серед яких: послуги перукаря; швачки (дрібний ремонт одягу); послуги пральні; забезпечення продуктами харчування (за наявності); засобами гігієни та особистого догляду (за наявності); речами та взуттям, бувшим у вжитку; засобами реабілітації; організація дозвілля для дітей ВПО.

Також консультації надаватимуть практичний психолог, фахівець із фізичної реабілітації.

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: