У Конотопі п’яний водій, автівка якого злетіла в кювет, намагався відкупитися від поліції

26.01.2024

Під час несення служби працівники сектору реагування патрульної поліції Конотопського районного відділу поліції на околиці міста виявили автомобіль «Volksvagen Passat», що знаходився у кюветі. Біля автомобіля перебував 54-річний водій, який повідомив, що не впорався з керуванням та злетів з дороги. Спілкуючись з керманичем, правоохоронці відчули різкий запах алкоголю, тому запропонували пройти тест на сп’яніння за допомогою газоаналізатора або ж проїхати до лікарні.

Неправосвідомий водій зізнався, що дійсно вживав алкоголь та сів за кермо напідпитку. Від проходження освідування чоловік відмовився, натомість, бажаючи уникнути відповідальності, став пропонувати правоохоронцям «розібратись на місці» за 10 000 гривень і не складати протоколів відносно нього.

Незважаючи на відмову та неодноразове попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі, чоловік наполягав на хабарі. Всі дії зловмисника були зафіксовані на боді-камери поліцейських. Для документування даного злочину на місце події прибула слідчо-оперативна група.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального Кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Наразі досудове слідство триває.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: