Що розповіли про російський обстріл Білопілля місцеві мешканці

26.01.2024

Пошкоджені багатоквартирні будинки та перебої з електро- і газопостачанням. Такі наслідки нічного російського обстрілу Білопілля. За словами міського голови Білопілля, травмованих людей немає.

“Сьогодні вночі проснулася об 11-43 від вибуху страшного, Вогонь по вікнах йшов — і вибух страшний. Ну я стала збирати свої речі, де, що, не пойму з переляку, коли, оце ж у нас улучили снарядом і полетіло далі, там ще далі багато побило. Служби всі одразу поприїжджали, газ нам зробили, включили, світло з’явилось. — Оселя сильно пошкоджена? — Вікна повибивало тільки, добре, що в нас не влучило. У будинок влучило. Молимося, щоб нас хоч не розбило, щоб ми на старості бомжами не залишилося”, — розповідає мешканка Білопілля Надія Янченко.

“В мене вікно відкрило волною, ну і тепер не закриваються жалюзі, впало, а тепер воно погано закривається, механізм пошкоджений. Таблеток випила, трошки прийшла у себе, а одразу було дуже важко”, — ділиться мешканка Білопілля Любов Пономаренко.

Консультант гуманітарної місії “Проліска” Андрій Панченко розповів: “Ми видали 12 листів ОСБ, 5 сімей було проконсультовано по відшкодуванню за пошкодження майно. Ми видали матеріали для швидкого ремонту: це закрити дирки, вікна, також наші люди зараз допомагають одиноким людям”.

“Близько дев’ятої вечора були три потужні приходи з артилерії, скоріш за все, 152 калібр і шість ракет із “Граду”. Саме це прийшлося на Білопілля, на об’єкти критичної інфраструктури, на підстанцію, на забезпечення електроенергією. Крім того, була пошкоджена система газопостачання, була пожежа, зараз роботи ведуться по ліквідації”, — зазначив Білопільській міський голова Юрій Зарко.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: