У Конотопі на п’яного робітника впало спиляне дерево

26.01.2024

У Конотопі слідчі повідомили про підозру посадовцю відповідальному за безпеку під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві.

Майстер виробничої дільниці одного з конотопських житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств неналежним чином здійснив контроль за дотриманням правил безпеки під час випилу дерев, внаслідок чого один з працівників отримав тяжкі тілесні ушкодження.

За даними слідства, наприкінці жовтня 2023 року бригада робітників ЖРЕП на чолі з майстром виробничої дільниці приступила до планового спилу дерев на одній з вулиць міста. Через декілька годин роботи були припинені на обідню перерву та майстер залишив місце проведення робіт, а члени бригади вжили алкогольні напої. Після чого бригада, без участі майстра, поновила роботу по спилюванню дерев бензопилою. Тоді один з працівників, будучи в стані сп’яніння, недотримався правил безпеки і як наслідок – на нього впала частина спиляного дерева й чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Правоохоронці встановили, що члени бригади, перед тим як приступити до проведення робіт з підвищеною небезпекою, не пройшли передбачене медичне обстеження, не мали відповідно спеціальної підготовки і не атестовані на знання Правил охорони праці під час проведення робіт з видалення дерев і пеньків у населених пунктах України. Крім того, до Посадової інструкції травмованого підсобника взагалі не входять роботи з видалення дерев. Контроль за вищевказаним був покладений на майстра виробничої дільниці.

Відповідно до висновку судової експертизи, дії майстра з технічної точки зору перебувають у причинному зв’язку із настанням нещасного випадку.

Наразі слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили 36-річному чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо воно спричинило тяжкі наслідки). Досудове слідство триває.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: