Адель Дарвіш: Після оновлення нашого хірургічного відділення, матимемо в Сумах європейський рівень медичних послуг 

26.01.2024

Хірургічне відділення №4 Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня 5» Сумської міської ради надає багатопрофільну медичну допомогу для пацієнтів із захворюваннями ЛОР-органів, очей, патологіями опорно-рухового апарату, психологічними травмами. На сьогодні триває капітальний ремонт відділення, аби надання послуг для жителів Сумщини проходило у максимально комфортних умовах та сприяло швидкому одужанню, коментує завідував, лікар ортопед-травматолог та фізичної реабілітації Адель Дарвіш.

 Оновлення Хірургічного відділення №4 є частиною стратегії розвитку усього медичного закладу  – Клінічної лікарні №5, яку спільно із колективом створював покійний директор лікарні Вʼячеслав Петренко.

 «Вʼячеслав Юрійович розвивав медичний заклад швидкими темпами. Дуже прагнув встигнути зробити якомога більше для сумчан – оновлення реєстратури поліклініки у 2023-му, запуск комплексного реабілітаційного відділення «Слобожанщина». Продовженням має стати відкриття у 2024 році оновленого неврологічного відділення та відділення хірургії, докладаємо максимально зусиль, аби плани були реалізовані», – акцентує Адель Дарвіш.

 Завідувач додає, проект ремонту відділення хірургії готували скрупульозно, адже для надання якісного медичного обслуговування пацієнтам недостатньо зібрати лише класну професійну команду фахівців – потрібно також створити відповідні комфортні умови їх перебування в закладі охорони здоровʼя.

 «Ми вивчали кращий досвід європейських практик, проводили консультації із їхніми фахівцями, щоб нинішній ремонт став відправною точкою для розвитку нашого відділення. Оновлення має забезпечити високий конкурентний рівень – не менш ніж на десять років вперед. Паралельно, поки триває ремонт, проводимо підвищення кваліфікації наших спеціалістів, оскільки плануємо також суттєво оновити й медичне обладнання. Намагаємося будувати графік робіт так, щоб кожна хвилина використовувалася оптимально, йшла на користь нашим пацієнтам, лікарям та лікарні в цілому», – резюмує завідувач Хірургічного відділення №4 Адель Дарвіш.

Нагадаємо, наразі у Хірургічному відділенні №4 Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня 5» Сумської міської ради можна отримати наступні медичні послуги за напрямами:

– Оториноларингологічний (лікують ургентних та планових пацієнтів з патологією вуха, горла, носа, надаючи можливість “відчувати та чути світ”. Проводять оперативні втручання та забезпечують кваліфіковане консервативне лікування для пацієнтів з різного роду запальними, нейрогенними та посттраватичними патологіями).

– Надання кваліфікованої допомоги хворим з офтальмологічною патологією (у відділені можна пролікувати планових та ургентних пацієнтів з порушеннями зорових функцій: при аномаліях рефракції, запальних процесах, дегенеративних та судинної патології, різних відділів ока, що можуть призводити до втрати зору. Також виконуються оперативні втручання на передньому відрізку ока та параорбітальної зони з косметичною метою).

– Пацієнтам з патологією опорно-рухового апарату надають широкопрофільну ортопедичну, травматологічну, реабілітаційну допомогу. Успішно “ставлять на ноги” консервативними методами, фізичною реабілітацією, оперативними втручаннями.

– Надається психологічна допомога, в тому числі великій кількості пролікованих та реабілітованих бійців ЗСУ, Національної гвардії та ТРО, які знову змогли приступити до захисту Батьківщини завдяки лікуванню та фізичній реабілітації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: