У Сумах поховали військовослужбовця та колишнього рефері Віктора Лупача

27.01.2024

27 січня у Сумах попрощалися із солдатом Віктором Лупачем. Чоловік був водієм 2-го стрілецького відділення. Попрощатися із загиблим військовослужбовцем до Свято-Георгіївського Храму прийшли його рідні та знайомі.

На футбольному полі сумчанину Віктору Лупачу доводилось бувати часто. Чоловік у цивільному житті працював футбольним арбітром і тренером.

“Змалечку він займався зі мною, перший мій тренер з футболу саме мій батько. Завдяки йому я також став футбольним арбітром і зараз я асистент арбітра другої футбольної ліги професійної”, – розповів  Денис, син Віктора Лупача.

Також Віктор Лупач був тренером з туризму в сумському обласному центрі позашкільної освіти. Та з початком повномасштабної війни вирішив стати на захист країни.

“Він одразу пішов у військомат, хотів вступити до лав ЗСУ. Але його стан здоров’я.. у нього зламана ключиця, переломані ноги, гомілкостопи. Але він був налаштований допомагати нашій країні. Його одразу не взяли”, – говорить син  Віктора Лупача.

В червні 2023 року Віктора Лупача взяли до лав ЗСУ, а в кінці грудня чоловік потрапив на службу в Донецьку область, на Костянтинівський напрямок.

9-го січня 24-го року в населеному пункті Іванківе Донецької області вони потрапили під мінометний обстріл, після чого його одразу відвезли до шпиталю. Але він був непритомний і не мав змоги повідомити нам і батькам своїм, що з ним трапилось. 14 січня йому виповнилось 56 років, 15 січня він у шпиталі загинув.

Віддати шану другу та колезі прийшов Сергій Стриж.

“З Віктором Михайловичем разом арбітрами були в Сумській області. Часто їздили, були як одна сім’я. Ну, з роками вже ж.. перестали цим займатись. Вітя теж перейшов у виховання дітей. Ну, а війна все зробила по-своєму..” – говорить чоловік.

“Людина була надійна, людина була роботяща. І пішов у військо хоч і в 56 років, але такий був загартований, витривалий. Надійна людина, на яку можна було обпертися. Ну, на жаль, залишається просто в пам’яті”, –  сказав знайомий Віктора, Сергій Тихенко.

Поховали загиблого військовослужбовця Віктора Лупача на Алеї Слави Ново-Центрального Баранівського кладовища.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: