Майже 40 тисяч українців виїхали з окупованих територій через пропускний пункт на Сумщині

28.01.2024

З початку роботи пункту пропуску між Україною та Росією, який знаходиться на Сумщині, 38 000 громадян України виїхали з тимчасово окупованих територій. З них понад 3 тисячі – діти.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час візиту в Суми.

“У нас є випадки, коли діти неповнолітні самостійно перетинають кордон, через певні обставини. Вони їдуть на навчання, до своїх близьких родичів. У нас були випадки 14-річні і 15-річні діти, які перетинали кордон і їхали до нас, за що ми їм, звичайно, дуже дякуємо. І закликаємо виїжджати, не чекати якихось виборів, незрозумілих заангажованих речей, які там відбуваються”, – сказала Верещук.

Ірина Верещук під час візиту до Сум. 27 січня 2024 р. Фото: Суспільне Суми

За словами віцепрем’єр-міністерки, частіше всього виїжджають з Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областе, а також з Криму.

“Сьогодні перетинала кордон гарна пара – дружині 85 років, а чоловіку 94. І вони зважились йти пішки, бо це піший перехід. Знову ж таки – взимку, це важко, але вони зважились, і вони сьогодні тут. У них енергетика, мотивація. Я дякую тим людям, які приїжджають сюди”, – додала Ірина Верещук.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: