У Сумах провели танцювальний фестиваль

28.01.2024

Попри повномасштабну війну в Україні, мистецьке життя в нашій країні триває. Люди використовують свою творчість як зброю проти війни: хтось створює мурали, хтось пише вірші, хтось збирає стадіони, хтось танцює…

Так, наприкінці січня, 21-го, в бібліотеці-філії №2 відбулася незвична для бібліотечного життя подія – фестиваль з кавер-денсу «Танцювальний кей-поп».

На бібліотечному dance-полі зібралася креативна молодь більше ніж із 20 команд міста Суми та області: Stwu.stay, Dlnc_fam, Dracarys м. Конотоп, Moon м. Конотоп, Flame team, Sumy k-pop project та ін.

Після яскравих виступів були нагородження з підсумками за рік.

Що ж таке кей-поп? K-pop, або кей-поп (абревіатура від англійського korean pop) – музичний жанр, який зародився у Південній Кореї в 90-х, і з того часу його популярність вийшла далеко за межі країни. Кей-попери збирають стадіони в усьому світі, а їхні релізи розходяться мільйонними накладами.

В Україні кей-поп теж має прихильників. Уперше про нього в нас заговорили в 2012-му, коли артист Psy порвав YouTube зі своїм Gangnam Style.

У Сумах теж шанують кей-поп. Усе більше людей захоплюються цим видом мистецтва. Тому вже не один рік проводяться кей-поп фестивалі для підтримки талановитої молоді. Музика та танці об”єднують людей різного віку та статі. Кавер-команди протягом року тренуються, виступають на відкритих локаціях міста, записують відео з виступами, ведуть у соцмережах активну діяльність та популяризацію кей-попу.

Лідерки розповідають про шалений ажіотаж навколо вакансій при наборі в команди. Але не кожен здатен витримати важкі тренування. Танці вимагають неабиякої фізичної підготовки. Тому в командах – найсильніші учасники. Завдяки чому завжди цікаво спостерігати за фестивалями.

«Організатори заходу Sumy K-pop за підтримки корейського центру «Аріранг» та фан-клубу «Army ua_Sumy» дуже вдячні завідувачці бібліотеки-філії № 2 Сумської публічної бібліотеки пані Олені Новак та директору Сумської публічної бібліотеки Юлії Заговорі за підтримку та участь у проведенні заходу», – підсумовує Наталія Денисенко, керівник корейського центру «Аріранг» і керівник фан-клубу «Армі» корейської групи BTS в місті Суми.

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: