Російський танк обороняє прикордоння Сумщини

28.01.2024

Російський танк Т-62 обороняє прикордоння Сумщини. Затрофеїний українськими військовослужбовцями на Херсонському напрямку в кінці 2022 року, виконував бойові завдання в Запорізькій області, а згодом — на Сумщині, допоки не зламався. Завдяки військовим ремонтникам, танк знову в строю.

Російський танк Т-62 наразі проходить обкатку після капітального ремонту. Понад місяць військовослужбовці ремонтної бригади ладнали бойову машину. Це було складно, адже танку понад пів сторіччя, розповів боєць із позивним “Іванович”: “Техніка стара. Навіть якщо двигун ми дістали з центральної бази – нам надало Міністерство оборони. То решта – патрубки, шланги — воно ж таке все своєрідне, що його доводилось шукати навіть у волонтерів. Дещо самим придбати, бо не завжди все було, воно ж специфічне”.

Фото: Суспільне Суми

Дмитро — командир танкового взводу. Чоловік розповів: цей танк потрапив до них через волонтерів: “Був відбитий у ворога і був нам переданий однією з бригад, які штурмували Херсон”.

Танк був робочий, сказав Дмитро. На ньому чоловік упродовж першої половини 2023 року виконував бойові завдання на Запорізькому напрямку. “Бувало — контрбатарейна зброя ворога працює. Але ми відходили. Маневрували, відходили і по нас ні разу не попали. Було декілька разів, коли намагались по нас попасти — не попали, все обійшлось, все нормально”, – пригадав командир.

Фото: Суспільне Суми

Також за допомогою цього танка забрали з передової пошкоджену бойову машину. “Витягли з поля бою сучасну машину підбиту нашу, українську під носом у ворога. По ній працювали, а вона все одно пішла і нормально все. Ми її витягли, так”, – розповів Дмитро.

Після ротації, допоки не зламався, російський трофейний танк обороняв прикордоння Сумщини. На питання, чи складно керувати такою бойовою технікою, Дмитро відповів: “Ні, це як будь-яка машина. Як будь-яка бронетехніка. Люди бояться, тому що це відповідальність велика, а нічого складного немає. У нього дуже гарне озброєння по точності. По маневреності він уступає сучасним машинам, але зброя в нього гарна, він на дуже велику дистанцію працює”.

Фото: Суспільне Суми

Танкістом Дмитро став понад рік тому. До цього служив у механізованих та штурмових підрозділах. У військо пішов за контрактом, у 2014 році. “Я жив на той момент на Донбасі і тільки почалася війна у 2014 році, я взяв у руки зброю і пішов захищати Батьківщину. Служив у Луганській, Донецькій областях. Від станиці Луганської і до Мар’янки ми в 14-му році були”.

24 лютого Дмитро знову взяв до рук зброю і пішов захищати країну.

“Мене батьки так виховали. Треба країну захищати, іншого не може бути. Ось така мотивація. В мене діти, в мене жінка. Їх треба захищати”.

Нині прикордоння Сумщини, каже військовослужбовець, обороняє понад пів сотні бойових машин. “Наскільки мені відомо, понад 50 одиниць техніки точно є, боєкомплекту достатньо, працюємо, відновлюємось і захищаємо Сумщину”.

Фото: Суспільне Суми

Після обкатки, додає військовий, цей танк повернеться в стрій і надалі оборонятиме наші кордони: “Буде нести бойове чергування, буде бити ворога і у випадку, якщо ворог перетне кордон — буде знищений цією машиною”.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: