Маленька вівчарка Окко їде допомагати Сумщині

28.01.2024

Її звати Окко, вона – з Франш-Конте, регіон Бургундія (Французька Республіка). Це молода бельгійська вівчарка породи малінуа, яку в рамках навчального курсу кінологам-рятувальникам ДСНС України подарували представники французької сторони, повідомив Міжрегіональний центр швидкого реагування ДСНС України.

Доля цієї 9-місячної собачки доволі непроста. Маленьким цуценятком вона потрапила до однієї французької мадемуазель, яка невдовзі після придбання вирішила відмовитися від свого чотирилапого друга. Історія мало не закінчилася в одній із місцевих ветеринарних клінік, де собачку мали приспати. Але світ, як всі ми знаємо, не без добрих людей.

Таким ангелом-охоронцем для Окко виявився кінолог французької морської піхоти Romain Estene. Саме він узяв бельгійську вівчарку на виховання. Готував морський піхотинець Окко як пошуково – рятувальну собаку за міжнародною системою навчання IRO. А Міжрегіональний центр швидкого реагування вже півтора десятиріччя є членом цієї світової організації кінологів – рятувальників. Отже вже скоро, після закінчення навчального курсу, Окко приїде до України, де її пошуково-рятувальні навички будуть затребувані.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: